Za putnu infrastrukturu u Kikindi 80 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 11:59

Za putnu infrastrukturu u Kikindi 80 miliona dinara

Grad Kikinda će za uređenje i obnovu putne infrastrukture ove sezone izdvojiti 80 miliona dinara. Radovi su već počeli u Ruskom Selu i Banatskoj Topoli, gde su asfaltirane pojedine ulice, a započeti su radovi i na uređenju opštinskih puteva.

Kompletna deonica ulice Braće Opsenice u Ruskom Selu nedaleko od Kikinde potpuno je rekonstruisana. Posle skoro 40 godina, asfaltiran je put u dužini od dva kilometra i širine tri metra, radovi se privode kraju, a investicija je vredna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko osam miliona dinara.

‘’Ovo je zaista od velikog značaja za selo jer sem ulice koju smo rekonstruisali pre tri godine, kojom smo takoreći povezali dva naselja, odnosno stari i novi deo sela, ovo je prva ulica koja se radi posle 40 godina. Tako da je ovo sve u cilju poboljšanja uslova života meštana Ruskog Sela’’ – kaže Dušan Marjanović, predsednik Mesne zajednice Rusko Selo.

Radovi su započeti i u obližnjoj Banatskoj Topoli, u kojoj je asfaltirana Beogradska ulica u dužini od 500 metara, vredna oko 1,8 miliona dinara, a započeta je i rekonstrukcija puta Kikinda - Banatska Topola. Grad Kikinda je za putnu infrastrukturu opredelio preko 80 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju trotoara obezbeđeno više od 15 miliona dinara.

‘’Nama je cilj pre svega da sva sela dovedemo u ravnopravan polžaj, vodeći računa šta je ranije urađeno i naravno gledajući planove za budućnost. Nastojali smo da u svim našim planovima iskoristimo sve potrebe i želje stanovnika mesnih zajednica, normalno vodeći računa o mogućnostima prvenstveno gledajući budžet, ali i ravnopravan položaj’’ – dodaje Ljuban Sredić, član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice.

U pomenute radove investira Javno preduzeće ''Kikinda'', a izvođač je kompanija ''Graditelj''.

‘’Tradicionalno svake godine uradimo po neku ulicu u selima, ali i u Kikindi, a akcenat je ove godine na održavanju opštinskih puteva. Sada radimo put Kikinda - Banatska Topola gde ćemo rehabilitovati 3,2 kilometra i širine šest metara, što je jedna od značajnijih investicija ove godine’’ – napominje Đorđe Klenanc, Javno preduzeće ‘’Kikinda’’.

Na osnovu dosadašnjih planova, u narednim sezonama u svakom selu trebalo bi da bude asfaltirana bar po jedna ulica, uporedo izdvajajući sredstva za rekonstrukciju domova kulture i sportske infrastrukture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.