Za obnovu Zemunske gimnazije oko 350 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2020, 10:11

Za obnovu Zemunske gimnazije oko 350 miliona dinara

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije koji, kako je rekao, koštaju oko 350 miliona dinara.

Naveo je da su radovi vrlo opsežni i kompletni, da su počeli krajem aprila ove godine i da je rok za njihovo izvođenje 300 dana.

"Biće izvršena zamena prozora, poda, kompletneinstalacije...Potpuna obnova objekta koji je star 140 godina i za sve to vreme nije rađena njegova ozbiljnija rekonstrukcija", rekao je Radojičić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinarima nakon obilaska radova.

Istakao je da je važno deci i nastavnicima obezbediti dobre uslove za sprovođenje nastave i dodao da su tokom ovog školskog raspusta započeti radovi u osam beogradskih škola, čija je vrednost 153 miliona dinara.

To je, dodao je, deo opsežne akcije obnove škola koja je počela prošle godine, a nastavljena ove.

Naveo je da je početak ove školske godine izuzetno izazovan zbog epidemije korona virusa.

"Rizici koje korona nosi su veliki, ali poruka roditeljima je da ćemo svi zajedno - resorno ministarstvo, sekretarijat, Grad Beograd, nastavnici, direktori škola...dati svoj maksimum da se što bolje dočeka prvi septembar", rekao je Radojičić.

Naglasio je da su, osim zdravlja, deca i obrazovanje na prvom mestu i dodao da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost.

Radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije je sa gradonačelnikom, između ostalih, obišao i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radojičić: Kompletna rekonstrukcija Zemunske gimnazije prvi put od izgradnje, ULOŽENO 370 MILIONA

Izvor: Blic, 18.Avg.2020

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Zemunsku gimnaziju gde je u toku obimna rekonstrukcija i ulaganje vredno oko 370 miliona dinara. Kako je tom prilikom precizirao, nakon realizovanog tendera, krajem aprila počeli su opsežni radovi sa rokom završetka od 300 dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.