Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2021, 19:32

Za koga je gradski funkcioner kupio sliku Paje Jovanovića i zašto ženinim novcem

Slika čuvenog Paje Jovanovića "Stražar" završila je u rukama gradskog sekretara Nikole Kovačevića - platio je oko 140 hiljada evra. Po povratku iz Beča pre dva meseca, Kovačević carini nije prijavio da kod sebe ima tako vredno umetničko delo. Carina je sliku tada zaplenila, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je otkrio da je Grad bio zainteresovan da sliku kupi, ali da je to bila tajna. Nejasno je za koga je gradski sekretar kupio sliku i zašto je plaćena novcem sa računa njegove supruge?

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE SLUČAJ SLIKE "STRAŽAR" Da li se radi o krijumčarenju ili carinskom prekršaju?

Izvor: Blic, 23.Sep.2021, 12:04

Slučaj slike "Stražar" Paje Jovanovića, koju je gradski sekretar za komunalno-stambene poslove Beograda Nikola Kovačević kupio u bečkom "Dototeumu" za 135.000 evra, stigao je u sredu u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.