Za dva dana će se znati u kojoj klinici će se dete lečiti:  Mali Vasilije će ići pravo za Italiju?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2018, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dva dana će se znati u kojoj klinici će se dete lečiti: Mali Vasilije će ići pravo za Italiju?!

Procena stručnjaka je da bi dete trebalo da bude lečeno u Italiji

Šta je odlučeno o lečenju Vasilija Nikolića (3) iz Lapljeg Sela u Italiji biće poznato u petak. Dečak boluje od retke autoimune bolesti – hemofagocitne limfoze, a jedini spas za dečaka jeste transplatacija koštane srži, koja košta 150.000 evra.

Njegovi roditelj počeli su da prikupljaju neophodan novac, a dete će biti izlečeno zahvaljujući intervenciji Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je boraveći prošlog vikenda na Kosovu i Metohiji saznao za tešku bolest i uz pomoć Ministarstva zdravlja izdejstvovao neophodna sredstva.

- Čeka se odluka na koju italijansku kliniku će otići dete na lečenje. Ona će biti poznata u petak. Prethodno mora da se završi zakonska procedura koja važi za sve srpske pacijente koji se šalju na lečenje u inostranstvo preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, ali i Budžetskog fonda Ministarstva zdravlja za slanje obolelih na lečenje u inostranstvo. Iako se intervencija koja je neophodna malom Vasiliju radi u Srbiji, procena stručnjaka je da bi dete trebalo da bude lečeno u Italiji, zbog specifičnosti njegovog stanja. Vasilije se trenutno nalazi u Kliničkom centru u Nišu sa svojom majkom i za sada neće biti transportovan u drugi zdravstveni centar, odnosno Beograd, zbog virusa koji sada vladaju – kaže izvor.

Podsetimo, Srbija je za tešku sudbinu malog Vasilija saznala tokom prošlog vikenda. Naime, njegov otac Nebojša pojavio se sa ostalim žiteljima KiM na sastanku sa predsenikom Vučićem i izneo svoj problem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.