Za Nemcem izdata međunarodna poternica: Završilo se u Hrvatskoj

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 12:29

Za Nemcem izdata međunarodna poternica: Završilo se u Hrvatskoj

Zadarska policija u ponedeljak je u Bibinjama uhapsila Aleksandera Rajhla (48) državljanina Nemačke.

Za njim je od 1. jula bila raspisana poternica, piše zadarski.hr.

Međunarodnu potragu za ovim rođenim Nemcem iz Minhena raspisala je nemačka policija zbog sumnje da je počinio niz kaznenih dela povezanih sa švercom oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Nemačkog begunca pored zakonom policija je zatekla u Bibinju jer mu je supruga Hrvatica rođena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zadarskom području. Kad je zadarska policija dobila informaciju da se osumnjičeni nalazi na njenom području, pretragom javnih registara, među ostalim i e-visitora, uspeli su da lociraju 48-godišnjaka. Tokom privođenja nije pružao otpor, niti je u Hrvatskoj tokom boravka od početka jula počinio neko kazneno delo ili prekršaj.

Rajhl je predatn pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, odakle je prepraćen u istražni zatvor gde će ostati do izručenja Nemačkoj.

U kojim je sve kaznenim delima učetvovao Rajhl u Nemačkoj, nema još uvek saznanja hrvatskih medija. Nemačka policija ga ne povezuje s vojnim ili terorističkim delovanjem, ali je navodno blizak nekim ekstremnim desničarskim organizacijama u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.