Za 7 dana kažnjeno 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona

Izvor: B92, 26.Jul.2021, 17:39

Za 7 dana kažnjeno 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona

Pripadnici Uprave saobraćajne policije kaznili su 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Pojačana kontrola saobraćaja je sprovedena od 19. do 25. jula, saopšteno je iz MUP-a.

Navodi se da su 1.974 vozača teretnih vozila kažnjena zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, dok je 938 vozača kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila kažnjeno je na teritoriji Policijske uprave Niš - 1.087, Policijske uprave Subotica - 559 i Policijske uprave Šabac - 499.

Saobraćajna policija je 24. jula na naplatnoj stanici "Beograd" kod Vrčina zaustavila turskog državljanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravljanja vozilom za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravljao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Dva dana ranije iz saobraćaja je isključen još jedan državljanin Turske koji je zaustavljen na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“, a koji je prekoračio dnevno vreme upravljanja kamionom za devet sati i bez prestanka upravljao teretnim vozilom 18 sati.

Skoro trećina vozača autobusa, njih 199, procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, a 97 vozača nije posedovalo odgovarajuću dokumentaciju.

Zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu - 182, Policijske uprave u Šapcu - 79, a Policijske uprave u Subotici - 65.

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.