ZVER KOJA BI DOMINIRALA TREĆIM SVETSKIM RATOM! Proglašeno najbolje oklopno vozilo za oružani sukob

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 11:05

ZVER KOJA BI DOMINIRALA TREĆIM SVETSKIM RATOM! Proglašeno najbolje oklopno vozilo za oružani sukob

Prema mišljenju stručnjaka, T-72 bio je relativno jeftin, a pritom je imao napredne karakteristike čime je nadmašivao zapadne pandane.

Stručnjaci iz Vojno-istorijskog muzeja u Drezdenu Jens Vener i Bernard Kast proglasili su T-72 za najbolji tenk Trećeg svetskog rata da je rat kojim slučajem počeo tokom Hladnog rata.

- Sedamdesetih godina prošlog veka tenk je prilično obećavao u poređenju sa tenkovima koje je NATO imao u to vreme - na primer, nemačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 'Leopardom I' sa veoma lakim oklopom ili američkim tenkovima M60 - rekao je Vener za jutjub kanal "Militari histori not vizualajzd".

Stručnjak je istakao da je oklop tenka T-72 pouzdano štitio posadu od štetnih faktora nuklearne eksplozije, a takođe od posledica primene hemijskog i bakteriološkog oružja.

Pored toga, kako se navodi, tenk je imao veliku vatrenu moć, pritom je imao dobre manevarske sposobnosti i bio je brz.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.