ZORAN ZAEV PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Makedonski premijer otkrio kojoj je crkvi pripadao i kad se krstio

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 08:29

ZORAN ZAEV PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Makedonski premijer otkrio kojoj je crkvi pripadao i kad se krstio

Zoran Zaev je rođen u protestanskoj porodici

Zoran Zaev, premijer Severne Makednije rekao je i da je bio protestant, a da je potom prešao u pravoslavnu crkvu.

- Vernik sam, veliki. Svake treće nedelju ujutru idem na službu u manastir Vodoča kod Strumice, svaki pravoslavni praznik poštujem. Moja porodica izgradila je više od 15 crkava, sada gradimo veliki hram u Strumici sa drugim biznismenima, 54 metra visok. Pomogao sam i izgradnju nekoliko džamija u Makedoniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Za mene je sve to božiji dom - kazao je Zaev.

A zatim je ispričao da je njegova porodica bila protestantska.

- Moja porodica bila je protestantska. I majka i otac kad su bili mladi. Početkom 90-tih svi smo ušli u pravoslavnu crkvu, dvojica stričeva sahranjeni su po pravoslavnim običajima. Kršten sam 1999, kad je trebalo da postanem kum mom drugaru. Već smo bili u pravoslavnoj crkvi, ali nisam bio kršten. Venčao sam se i u crkvi, deca su mi krštena - istakao je Zaev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.