ZNALA SAM DA ĆE DOĆI Milioner unajmio muškarace da mu kidnapuju bivšu: Smislio je paklen plan, ali su se otmičari UDAVILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 07:06

"ZNALA SAM DA ĆE DOĆI" Milioner unajmio muškarace da mu kidnapuju bivšu: Smislio je paklen plan, ali su se otmičari UDAVILI

Dva meseca je živela sa telohraniteljima u kući.

Šanda Hendli je bila kući sa ćerkom i komšijom kad su se dvojica muškaraca pojavila na vratima obučena u plave radne uniforme. Sa sobom su imali mašinu za pranje tepiha i pitali su Šandu da održe prezentaciju u njenoj kući, piše "Jahu njuz".

Međutim ona je odbila, na šta su dvojica muškaraca pokazala pištolj i upala u kuću, stavili ženi kapuljaču preko glave i njoj i komšiji stavili lisice na ruke. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Potom su ugurali Šandu u kombi i odvezli se, ostavljajući njenu 14-godišnju ćerku i komšiju u kući u Lafajetu u Luizijani.

Incident se dogodio početkom avgusta 2017, a sada je na suđenju otkriveno da je otmičare unajmio Šandin otuđeni muž i milioner Lovrens Majkl Hendli, koji je isplanirao da je dovezu u njegov kamp kod Vudvila u Misisipiju.

Dok su se otmičari vozili autoputem sa zavezanom Šandom, policija je primetila da njihov kombi zanosi i pokušali su da ih zaustave. Kad su otmičari – Silvester Brejsi i Arsenio Hejns – skrenuli sa autoputa i izbili u slepu ulicu, policija je uspela da ih satera u ćošak. Pokušali su da pobegnu plivanjem kroz obližnji kanal, ali su se obojica utopili.

U ponedeljak, skoro četiri godine kasnije, 53-godišnji Lovrens se izjasnio krivim za otmicu kako bi izbegao doživotnu robiju i preti mu 15-35 godina zatvora. Datum izricanja presude još nije određen.

Šanda (50) je u intervjuu u četvrtak rekla da je je "zaista žalosno" što njen bivši muž neće dobiti doživotnu robiju.

- Nadam se da će dobiti 35 godina. Mislim da će se moj život i sloboda okončati kad on izađe - rekla je.

Lovrens je nekad bio uspešan biznismen, ali je bračni život za Šandu bio pakao. Ona je rekla da joj je pretio stotinu puta, a dok su se razvodili jednom joj je poručio da "armagedon dolazi".

- Znala sam da će doći po mene - rekla je.

Lovrensov advokat rekao je da je njegov klijent danima konzumirao metamfetamin i kokain dok je kovao plan da otme svoju bivšu ženu. Advokat je rekao da je Lovrens planirao da iz čitavog incidenta izađe kao “heroj” koji bi spasao Šandu od otmičara i “osvojio je nazad”.

- To sigurno nije bilo logično razmišljanje, ali ako je uzeo mnogo meta i kokaina pretpostavljam da mu je delovalo racionalno – naveo je advokat, dodajući da je to bila “užasna odluka”.

Detektiv policijske stanice u Lafajetu Džared Istre, koji je istraživao slučaj, pronašao je snimak Lovrensa o planiranju otmice i dokaz da je iznajmio kombi i kupio lisice korišćene u kidnapovanju.

Šanda je ispričala da je kombi otmičara prvi primetio policajac koji je bio van dužnosti i da je odlučio da ga prati, verujući da je možda ukraden. Ona je kasnije uspela da razgovara sa njim.

- Nije znao ništa o otmici. Postojao je trenutak kad nije bio siguran da li će goniti taj kombi - istakla je Šanda.

Da policija nije zaustavila kombi, Šanda ne zna šta bi se dalje desilo po dolasku u Misisipi.

- Njegovog (Lovrensovo) ponašanje je bilo nenormalno. Izgubio je razum, kao da je bio odlučan da budemo zajedno - zaključila je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.