ZNAJU VREDNOST CRNOG ZLATA: Amerikanci ubiru kajmak posle ratnih razorstava

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 17:42

ZNAJU VREDNOST CRNOG ZLATA: Amerikanci "ubiru kajmak" posle ratnih razorstava

Kolone kamiona i tenkova prelaze granicu sa Irakom

Prema izveštaju televizije "Sirija" američka komanda prebacila je još jednu kolonu od 50 jedinica oklopne tehnike sa teritorije Sirije u susedni Irak. Kako su naveli, osim tenkova i oklopnih vozila, granični prelaz Valid prešle su i cisterne sa nezakonitom sirijskom naftom.

Kako je naglasila ova televizija, nafta je bila izvezena sa naftnih polja koja se nalaze u provincijama Dejr el Zor i Hasek, koja se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pod kontrolom američkih vojnika i kurdskih formacija. Što se tiče vojne tehnike, ona je na iračku teritoriju prebačena iz američke baze Harab el-Dejra.

Sirijsko-iračku granicu su 16. i 20. novembra prešle još dve američke kolone sa tenkovima i vojnim kamionima.

Kako pišu mediji, od 2015. godine SAD su na teritoriji severoistočne Sirije napravili devet baza. Četiri se nalaze pored naftnih polja u Dejr el Zoru, dok su pet u susednoj provinciji Haseke.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Da li znaš nekoga od svojih vršnjaka ko je napravio tajnu ili javnu grupu na nekoj od društvenih mreža sa ciljem ismejavanja nekog od vršnjaka?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Sirija Amerika Kurdi Al Asad Dejr el Zor Haseka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.