ZLOČIN PREMA DETETU KOJI ĆE SLOMITI SVAKOGA! Ubila ga je porota: Pravo u srce sa 5.380 VOLTI, DEČAK (14) surovo otišao u smrt! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 19:37

ZLOČIN PREMA DETETU KOJI ĆE SLOMITI SVAKOGA! Ubila ga je porota: Pravo u srce sa 5.380 VOLTI, DEČAK (14) surovo otišao u smrt! (VIDEO)

Stini je najmlađa osoba koje je pogubljena u SAD-u u poslednjih 100 godina

Parola koju je svaki čovek na svetu čuo barem jedno je "istina uvek izađe na videlo", samo što to nekada bude kasno. Tako je bilo i sa četrnaestogodišnjim dečakom koji je nevin pogubljen za zločin koji nije počinio-

Džordž Stini je imao samo 14 godina kada je 1944. godine osuđen na smrt za ubistvo dve bele devojke. Advokat porodice 2014. je vratio slučaj na početak nakon 70 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ovog dečaka crne puti osudila je porota, koju su činili belci, nakon samo desetominutnog suđenja.

Roditeljima deteta nije bilo dozvoljeno da vide suđenje ili ulaze u sud. Naknadno, oni su izbačeni i iz grada, nakon suđenja.

Dečak je pogubljen 1944. godine u Južnoj Karolini. Udaren je strujom od 5380 volti, a taj snimak ostaće zapamćen kao jedan od najpotresnijih.

- Ovo je užasan slučaj. Nebitno da li je slučaj star 70 godina, jednu ili mesec, pravda treba da bude zadovoljena - rekao je jednom prilikom advokat Stiven Mekenzi.

Među svedocima bio je i Stinijev cimer iz zatvorske ćelije koji je izjavio kako mu je tinejdžer kazao da je bio prisiljen da prizna, kao i patolog koji je pregledao ponovo slučaj i otkrio kako je postojao problem s zaključkom autopsije.

14yr old George Stinney Jr. had his murder case exonerated 70 years after his execution: http://bit.ly/1sJNy9w

Posted by EBONY on Четвртак, 18. децембар 2014.

Stinija je porota koju si činili belci proglasila krivim nakon desetominutnog suđenja.

Pogubljen je na električnoj stolici 84 dana nakon što su bele devojčice ubijene u Južnoj Karolini. Ne postoje zvanični zapisi sa suđenja.

George Stinney Jr, la persona más joven a ser condenado a muerte en los Estados Unidos. ⠀ Él tenía 14 años cuando fue...

Posted by Gerson Nolasco on Среда, 03. јун 2020.

Stini je osuđen na osnovu iskaza policajca kojima je on priznao da je ubio Beti Džun Biniker (11) i Meri Emi Tims (7). Devojčice su nestale 23. marta 1944. godine, nakon što su otišle na biciklima da beru cveće. Pronađene su sledećeg jutra u jarku, razbijenih lobanja, a bicikli su bili na njima.

Nakon što je Stini kazao da je video devojčice uz put, privela ga je policija i držala pet dana pre nego što ga je zvanično uhapsila, kazao je jedan od advokata porodice, Metju Brges.

U decembru 2014. godine konačno je preinačena nepravedna presuda. Sudija Karmen T. Malen je obrazložila presudu.

- Džordžovi advokati su podbacili. Nisu pozvali nijednog svedoka koji bi pobili navode tužilaštva - kazala je Malen.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.