ZLO JE KONAČNO MRTVO?  Jedan od najpozantijih džihadista se navodno razneo, bio bi to težak udarac za ISIS

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 16:59

ZLO JE KONAČNO MRTVO? Jedan od najpozantijih džihadista se navodno razneo, bio bi to težak udarac za ISIS

Ovo nije prvi put da se šire ovakve glasine

Nigerijska vojska saopštila je da se proveravaju navodi da je Abubakar Šekau, koji slovi za lidera Boko Harama, razneo sebe kako ga se ne bi dočepali neprijatelji.

Šekau, koji je vodio ovu ekstremističku grupu već duže vreme, navodno je počinio samoubistvo kako ga neprijatelji ne bi uhvatili živog. Nigerijski mediji javljaju da se Šekau razneo.

Kako ovo nije prvi put da se šire glasine da je Šekau mrtav, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nigerijska vojska dobro proverava ove navode.

- Vojska neće da potvrdi da je mrtav zbog svega što se dešavalo u prošlosti. Jednom su ga proglasili mrtvim i šta se desilo. Bio je gadno ranjen, a oni su mislili da neće preživeti - rekao je Seji Adetajo, bivši pripadnik nigerijske obaveštajne službe.

Izvor blizak Boko Haramu rekao je da je u sredu saznao da je Šekau mrtav i da je aktivirao prsluk sa eksplozivom koji je nosio. Prema rečima izvora, neprijatelji su otkrili uporište lidera Boko Harama u šumi Sambisa i tražili su od njega da se preda i da kaže da je odan Islamskoj državi zapadno-afričke provincije (ISWAP) - grupe koja je nekad pripadala Boko Haramu, ali se 2016. odvojila i priključila se ISIS.

Navodno su borci ISWAP-a uspeli da razoružaju Šekauove telohranitelje i borce Boko Harama tokom borbi dve grupe tokom proslave Ramazana.

Adetajo kaže da bi Šekauova smrt značila kraj Boko Harama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.