Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIBL-u deblokirani računi, radnicima 16 zaostalih plata

"Vodovod" je na račun Zavoda za izgradnju Banjaluka (ZIBL) uplatilo 1,77 miliona KM za kupovinu dvije etaže zgrade Zavoda, čime je ostvaren prvi važan korak ka reorganizaciji, finansijskom restrukturisanju i ozdravljenju ovog gradskog preduzeća, saopšteno je iz ZIBL-a.

"Računi ovog preduzeća su nakon dužeg perioda deblokirani i stvoren su osnovni uslovi da preduzeće ponovo počne da normalno funkcioniše", navodi se u saopštenju.

Velimir Kukobat, v.d. direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ZIBL-a, smatra da je ovo važan korak ka reorganizaciji Zavoda, te da veliku zaslugu za to ima većinski vlasnik grad Banjaluka, a posebno gradonačelnik Igor Radojičić, koji je snažno podržao njegov oporavak.

"Uz dalju podršku gradskih vlasti, prije svega kod dobijanja poslova iz našeg djelokruga rada, za koje svakako imamo resurse i višegodišnje iskustvo, mislim da ovo preduzeće u kratkom periodu možemo dići na zdrave noge i da može poslovati pozitivno", rekao je Kukobat.

Prema njegovim riječima, ZIBL već uveliko pregovara o budućim poslovima, što je jasan pokazatelj opredijeljenosti nove uprave i većinskog vlasnika da ovo preduzeće ponovo bude referentna i stabilna ustanova, kakva je bila i ranije.

Iz ZIBL-a napominju da je će novac biti iskorišten za isplatu 16 zaostalih plata radnicima, kao i za izmirenje dugova za poreze i doprinose, ali i dugova prema dobavljačima, te radnici nakon duže vremena sada mogu nesmetano koristiti zdravstveno osiguranje.

"Sve ovo ukazuje na činjenicu da je ZIBL na putu da konačno, poslije dužeg perioda agonije i nagomilanih problema, stane na svoje noge, pronađe svoje mjesto na tržištu i počne poslovati pozitivno", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

“Vodovod” na novoj adresi do kraja godine: Iz dotrajale barake sele u centar Banjaluke

Izvor: Blic, 04.Sep.2017, 11:58

“Vodovod” je iskeširao 1,77 miliona maraka za kupovinu novih prostorija, ali ovaj poslovni potez neće uticati na potrošače i cenu vode. U pitanju je kupovina dela poslovnog prostora, prizemlje i prvi sprat, „Zavoda za izgradnju“ a.d. Banjaluka, koji se nalazi u Ulici Marije Bursać 4...Ukupna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.