ZG: Kukasti krst i slovo U mesecima na zidu vrtića

Izvor: B92, 14.Feb.2019, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZG: Kukasti krst i slovo U mesecima na zidu vrtića

Zagreb -- Nekoliko meseci na zidovima jednog vrtića u Zagrebu stoje grafiti kukastog krsta i velikog slova "U" sa krstom, a niko od nadležnih nije reagovao.

Direktorka vrtića "Matija Gubec i Grigor Vitez", na čijim zidovima se nalaze grafiti, Lidija Vuković izjavila je da je o tome obaveštena mesna zajednica još sredinom 2018. godine s molbom da se taj problem reši, prenosi zagrebački Index.

"Ja sam Mesnoj samoupravi poslala dopis u kojem sam navela da ovde postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neki grafiti koji su vizualno čak dopadljivi. Njih su napravili lokalni grafiteri, koji jako lepo crtaju, a za koje mi znamo. Ali tu potom dolaze neki drugi koji preko toga šaraju sve i svašta. Problem je najviše u hodniku koji prolazi jednom stranom dvorišta na kojem se nalaze takvi grafiti s neprikladnim porukama, kukastim krstevima i slovima U'', rekla je Vuković.

Ona je izrazila nadu da će mesna zajednica uskoro obnoviti išarane površine, uprkos finansijskim problemima koje imaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.