ZBOG PROBLEMA SA SNABDEVANJE EMA DONELA HITNU ODLUKU: Još dva pogona za proizvodnju Fajzerove vakcine

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 16:07

ZBOG PROBLEMA SA SNABDEVANJE EMA DONELA HITNU ODLUKU: Još dva pogona za proizvodnju Fajzerove vakcine

EMA odobrila dve nove proizvodne lokacije za proizvodnju Fajzerove vakcine

Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila je nove proizvodne lokacije za proizvodnju vakcine "comirnaty" (prodajno ime vakcine Fajzer) protiv kovida-19, koju su razvile kompanije "Biontek/Fajzer".

Jedna lokacija, koja se nalazi u nemačkom gradu Rajnbeku, pod upravom je kompanije "Alergofarma GmbH & Co", dok je druga lokacija u švajcarskom Štajnu, i njome upravlja "Novartis Farma", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na zvaničnom sajtu EMA.

Novi pogoni će pružiti podršku kontinuiranim isporukama vakcine "comirnaty" u Evropskoj uniji.

Za ovu preporuku, kako poručuju iz EMA, nije potrebna odluka Evropske komisije i lokacije mogu odmah postati operativne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.