ZBOG KRIMSKOG MOSTA: Ukrajina uvodi nove sankcije Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG KRIMSKOG MOSTA: Ukrajina uvodi nove sankcije Rusiji

Projekat o uvođenju novih sankcija će biti predat na razmatranje Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu

Vlada Ukrajine je pripremila nove sankcije Rusiji zbog Krimskog mosta, objavila je služba za odnose sa javnošću ukrajinskog Ministarstva za poslove teritorija koje ne kontroliše Vlada. Novi paket sankcija će obuhvatiti 19 pravnih lica koja su pomagala izgradnju mosta preko Kerčkog zaliva. Mere ukrajinske Vlade bi trebalo da ograniče ili prekinu ekonomske odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (ovih kompanija) sa zemljama EU i SAD.

Pročitajte i:

.

Ukraine planning to sanction 19 companies over Crimean Bridge https://t.co/jG67IJxYUV pic.twitter.com/UUk9GlAABH

— Global Issues Web (@globalissuesweb) 29. август 2018.

Prethodno je ukrajinski ministar za infrastrukturu Vladimir Omeljan rekao da Ukrajina vodi dijalog sa zapadnim partnerima o uvođenju sankcija ruskim crnomorskim lukama zbog, kako je naveo, blokade Azovskog mora.

Most koji povezuje Krim i Krasnodarski kraj je najduži u Rusiji i njegova dužina iznosi 19 kilometara. Drumski deo mosta je pušten u saobraćaj 16. maja. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.