ZAVRŠEN SRPSKI ŠTIT: Naša vojska pokazala VRHUNSKU SPREMNOST, uskoro polazak na BLISKI ISTOK (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠEN SRPSKI ŠTIT: Naša vojska pokazala VRHUNSKU SPREMNOST, uskoro polazak na BLISKI ISTOK (VIDEO)

Uvežbavani su organizacija rada na bazi, patroliranje, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, kontrola masovnih okupljanja.

Trodnevna vežba "Srpski štit 15", koju izvodi pešadijska četa Treće brigade Kopnene vojske za učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL, završena je danas u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac".

Cilj vežbe, kojom rukovodi zamenik komandanta Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, je provera spremnosti jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za učešće u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija „UNIFIL“ u Republici Liban.

Na vežbi i tokom priprema za upućivanje u muiltinacionalnu operaciju pešadijska četa radila je u uslovima koji ih očekuju i u multinacionalnom okruženju u Libanu, a situacije na vežbi su u potpunosti prilagođene onima koje ih očekuju na terenu.

Tokom tri dana uvežbavani su organizacija rada na bazi, patroliranje, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, kontrola masovnih okupljanja, postupci u slučaju nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, napad na patrolu, napad na bazu i ostalo.

Današnjoj vežbi prisustvovao je i potpukovnik Huan Alberto Kios, komandant Španskog bataljona u okviru multinacionalne brigade u sektoru "Istok", u čijem će sastavu naša četa izvršavati zadatke u zoni operacije misije UNIFIL.

BONUS VIDEO: Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.