ZAVRŠEN SASTANAK LAJČAKA I KURTIJA: Muk i tišina, prošli pored novinara kao pored turskog groblja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 20:55

ZAVRŠEN SASTANAK LAJČAKA I KURTIJA: Muk i tišina, prošli pored novinara kao pored turskog groblja

Nije poznato šta je bila tema razgovora

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak započeo je trodnevnu posetu Prištini sastankom sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, koji je održan u sedištu te stranke. Sastanak je trajao sat vremena, a po završetku Lajčak i Kurti nisu dali izjave za medije, prenose lokalni mediji.

. Lajčak je pre sastanka izjavio da je pobednik februarskih izbora Aljbin Kurti upoznat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa činjenicom da međunarodna zajednica očekuje da nova vlada u Prištini nastavi dijalog.

- On je izabran da reši neka unutrašnja pitanja Kosva kao što su korupcija, pravosuđe i socijalna pitanja, a jako dobro zna da međunarodna zajednica, EU i SAD očekuju nastavak dijaloga i on je spreman na to - rekao je Lajčak ranije u intervjuu za Tanjug.

Ocenio je i da Kurtijeve izjave da će dijalog sa Srbijom biti na četvrtom mestu liste prioriteta njegove vlade ''ne treba shvatati dramatično''.

Ovo je bio prvi u nizu sastanaka slovačkog diplomate u trodnevnoj poseti koja je danas započela Kosovu.

Lajčak se sutra u 8 časova sastaje sa vršiocem dužnosti predsednice Kosova Vjosom Osmani, da bi nastavio sastankom sa aktuelnim premijerom Avdulahom Hotijem, a zatim i sa liderima političkih stranaka.

Nakon trodnevne posete Kosovu, Lajčak će posetiti Srbiju 3. i 4. marta, a Crnu Goru 4. i 5. marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.