ZATVARA SE KRUG OKO BOJOVIĆEVOG KLANA Ovo je najteža godina u istoriji ganga, bliži se kraj jedoj od NAJJAČIH KRIMI GRUPA NA BALKANU

Izvor: Press, 05.Okt.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZATVARA SE KRUG OKO BOJOVIĆEVOG KLANA Ovo je najteža godina u istoriji ganga, bliži se kraj jedoj od NAJJAČIH KRIMI GRUPA NA BALKANU

Poternica za Alanom Kožarom, vođom barske grupe i bliskim saradnikom klana Luke Bojovića, najavljeno svedočenje nesuđenog pucača na Slobodana Šaranovića, ali i hapšenje vođe "škaljaraca" Jovice Vukotića pokazuju da su vlasti dve države ušle u konačnu bitku sa Bojovićevim gangom.
Foto:Blic
Po svemu sudeći, grupi Luke Bojovića 2018. godina biće jedna od najtežih u istoriji klana. Događaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iz proleća ove godine najavili su burnu jesen i zimu koja bi mogla da označi konačni kraj jedne od najozbiljnijih kriminalnih organizacija na Balkanu.
A proleće su obeležile likvidacije ključnih ljudi grupe - ubistva Lukinog i kuma pokojnog Nikole Bojovića, Dragoslava Miloradovića Gileta u maju na Karaburmi i šefa obezbeđenja klana Siniše Milića Bosketa, raznesenog u eksploziji automobila na Vračaru u junu - i potvrdile da je grupa na udaru.
I dok su ovi zločini u istrazi, policije u Srbiji i Crnoj Gori nastavile su da istražuju mrežu saradnika klana. U julu je u Belgiji uhapšen Veljko Banović Votka, glavni čovek grupe za šverc i distribuciju kokaina u Zapadnoj Evropi i svojevrsni "bankar" zapadnih operacija klana, kod kog je nađeno 1,7 miliona evra u kešu.
Nakon toga, u Beogradu je ubijen dugogodišnji advokat Bojovića i ostatka klana Dragoslav - Miša Ognjanović. Modus operandi ubice pokazuje da se radi o profesionalcu koji je, kako je "Blic" pisao, najverovatnije unajmljen iz inostranstva.

Paralelno sa ovim akcijama, i crnogorske vlasti pokrenule su akcije koje su pod pritisak stavile škaljarski klan, koji je maltene ogranak Bojovićeve grupe. Tako je grupa od devet mušakaraca, predvođena Nikšićaninom Rankom Radulovićem, uhapšena zbog sumnji da su planirali ubistvo najviših državnih službenika (uključujući specijalnog tužioca Milivoja Katnića) i operativaca MUP.

Foto: Facebook
Jovica Vukotić
Crnogorske vlasti raspisale su i poternicu za Igorom Vukotićem, navodnim vođom škaljarskog klana, čijeg su brata Jovicu srpska i turska policija locirale i uhapsile u Antaliji prošlog meseca. Vukotić se od tada nalazi u pritvoru, pod istragom je zbog falsifikovanog pasoša, a prema spekulacijama medija, dovodi se u vezu i sa nekim od likvidacija u podzemlju.
Nikakva istraga do danas, međutim, u tom slučaju nije otvorena. Konačno, crnogorsko tužilaštvo izdalo je poternicu i za Alanom Kožarom, vođom barske grupe i naslednikom Luke Đurovića, najbližeg crnogorskog saradnika Luke Bojovića. Kožar se tereti da je organizovao kriminalnu grupu koje je planirala i likvidaciju Slobodana Šaranovića - krvnog neprijatelja Bojovića okrivljenog da je naredio ubistvo Lukinog brata Nikole - u decembru 2016. godine.

Slučaj je, međutim, hteo da Kožar očigledno izabere pogrešnog čoveka za posao likvidiranja crnogorskog kriminalca. Nišlija Milan Dinić, tada star svega 23 godine, prišao je Šaranoviću i umesto da ga upuca, predao mu pištolj i "blekberi", kriptovani telefon koji mu je poslužio za organizovanje sačekuše u Budvi. Kožar je, navodi se u naredbi za otvaranje istrage, ovu opremu lično predao Diniću. Mladić je, kako su preneli crnogorski mediji, pristao da se preda crnogorskim vlastima i ispriča sve o planiranoj likvidaciji.
Sudbina dve grupe
Od ishoda slučaja Vukotić i Kožar direktno zavisi i sudbina grupe: da li će organi gonjenja imati dovoljno dokaza da ih izvedu pred sud - ostaje da se vidi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.