ZAŠTO DA NOSITE MASKU? UPRAVO ZBOG OVOGA - Naučnik pomoću sveće dokazao koliko ona štiti od virusa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 13:54

ZAŠTO DA NOSITE MASKU? UPRAVO ZBOG OVOGA - Naučnik pomoću sveće dokazao koliko ona štiti od virusa (VIDEO)

Naučnik uz pomoć jedne sveće objasnio milionima ljudi zašto je zaista važno da nosimo masku u jeku pandemije

Naučnik Vilijam Senford Naj, poznatiji kao Bili Naj "momak za nauku", uspeo je da, uz pomoć sveće, svetu objasni zašto je važno da nosimo maske tokom pandemije korona virusa.

- Zašto zdravstveni radnici i stručnjaci žele da nosite masku u javnosti? Pa, maske sprečavaju da klice iz mog respiratornog sistema uđu u vaš respiratorni sistem - započinje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bili svoju priču.

On potom objašnjava kako je sprečavanje protoka vazduha "stari trik". Da bi bolje svima objasnio na šta misli, uzeo je šal i stavio ga preko usta, a potom je dunuo u zapaljenu sveću. Plamen se odmah ugasio.

- Ovaj šal je dobar da speči hladan vazduh da dođe do vašeg vrata, ipak, u ovom drugom slučaju, nije baš efikasan - kaže Bil.

##WearAMask ##LearnOnTikTok ##TikTokPartner

♬ original sound - billnye

On potom uzima ručno izrađenu masku, napravljenu od pamučne tkanine. Ponavlja isti eksperiment sa svećom. Plamen se pomerio, ali je sveća i dalje ostala da gori.

U sledećem snimku eksperimentisao je sa N-95 maskom, plamen se jedva pomerio.

- Zašto želimo da nosite maske, da bismo vas zaštitili, naravno. Ali ono što je mnogo važnije jeste to da ja hoću da zaštitim SEBE od VAS" - kaže Bili i dodaje da je nošenje maske zaista pitanje "života ili smrti".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.