ŽARIŠTE U LATINSKOJ AMERICI: Više od 70.000 mrtvih, strhuje se da pandemija dolazi do vrhunca

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 12:47

ŽARIŠTE U LATINSKOJ AMERICI: Više od 70.000 mrtvih, strhuje se da pandemija dolazi do vrhunca

Pogoršanje epidemiološke situacije zabeleženo je i u Peruu, Čileu i Kolumbiji.

Kriza izazvana pandemijom korona virusa u Latinskoj Americi se pogoršava - u ovom delu sveta broj smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 premašio je 70.000, dok je Meksiko zabeležio najveći dnevni porast novoobolelih u prethodna 24 sata.

Brazil je i dalje zemlja sa najvećim brojem zaraženih u Latinskoj Americi. Od posledica korona virusa u Brazilu je umrlo blizu 40.000 ljudi, najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u svetu nakon Sjedinjenih Država i Velike Britanije.

U Meksiku u toku poslednja 24 sata zabeleženo je još 4.883 novih slučajeva zaraze, što je najveći dnevni porast broja obolelih u ovoj zemlji od početka epidemije. Novih smrtnih slučajeva u toku prethodnog dana u ovoj zemlji bilo je 708, čime je ukupan umrlih skočio na 15.357. U Meksiku je do sada korona virus potvrđen kod 129.184 ljudi

Svetska zdravstvena organizacija upozorava da Latinska Amerika predstavlja novo žarište pandemije sa 1,45 miliona zaraženih i 70.972 preminulih od posledica COVID-19.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.