ZAR PESNICOM NA BEOGRAD KOJI PODGORICI ŠIRI RUKE? Nacionalna manjina u Crnoj Gori uznemirena zbog Krivokapićevih nedela

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 17:38

"ZAR PESNICOM NA BEOGRAD KOJI PODGORICI ŠIRI RUKE?" Nacionalna manjina u Crnoj Gori uznemirena zbog Krivokapićevih nedela

Crnogorska nacionalna manjina u zemlji zabrinuta je zbog aktuelnih dešavanja.

Poslednja politička zbivanja u zemlji naših predaka duboko su ražalostila, zabrinula i uznemirila crnogorsku zajednicu u Republici Srbiji. Žalosti nas činjenica da se nastavlja sa politikom Demokratske partije socijalista koja za cilj ima da nas svađa sa srpskom braćom, da uvek i svemu u Srbiji vide krivca, da od matične države Crne Gore pravi partiju koja u kontinuitetu povlači poteze na štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << države u kojoj živimo - Republike Srbije, rekli su iz Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine, čije saopštenje prenosimo u celosti:

- Zabrinuti smo, jer i nova crnogorska vlast predvođena Zdravkom Krivokapićem, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem, pokušava da poslednjem skupštinskom rezolucijom oglasi srebrenički zločin kao genocid i uvede kazne za svakoga ko misli suprotno. Da li to znači da zemlja naših predaka srlja u totalitarizam? Hoće li se kažnjavati naša srpska braća ako odbiju da udare genocidni žig Vojsci Republike Srpske ili samoj Republici Srpskoj? Zar se na takav način, pesnicom, odgovara na raširene ruke koje se Podgorici pružaju i iz Beograda i iz Banja Luke?

Uznemireni smo jer i režim Zdravka Krivokapića nastavlja sa istom politikom prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kakvu je vodila i Vlada Duška Markovića. Našoj crkvi koja okuplja i nas etničke Crnogorce i našu braću etničke Srbe i kao majka, štiti dva naroda, jednog korena. Činjenica da je Srpska pravoslavna crkva jedina verska zajednica koja nema pravnu zaštitu i potpisan temeljni ugovor sa Crnom Gorom, nama kazuje da su nove vlasti izneverile obećanja data crkvenim velikodostojnicima i da se ot vara mogućnost za nove, diskriminatorne akte, usmerene protiv verske zajednice kojoj podjednako pripadaju i Crnogorci i Srbi. Nas, Crnogorce, koji su za zemlju svog življenja odabrali Srbiju, takvi postupci teraju u zastiđe pred svojom braćom i sugrađanima.

Apelujemo na predstavnike vlasti Crne Gore da se urazume, da poslušaju apele Njegove svetosti patrijarha srpskoh gospodina upokojenog Irineja i čestitog mitropolita Joanikija i da odstupe. Da vladaju Crnom Gorom kao zaista suverenom državom, a ne zemljom kojoj se diktira svaki postupak iz vana. Te da prekinu da zemlju naših potomaka, našu bratsku Srbiju krive za nekakve agresivne i uzurpatorske akte. U pamet se braćo Crnogorci! Od Srbije bliže nemamo, od Srba rođenijih nema!

A Zdravku Krivokapiću bismo imali šta poručiti, kada bismo imali makar malo nade da će i jedna topla i ljudska poruka dopreti do njega. Nažalost, on je već odabrao svoj put. Između blaženopočivšeg mitropolita i zemaljskog namesništva, on je već odabrao drugo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.