ZAPAD TRAŽI MILOST: Kina osudila grupu kanadskih državljana na smrtnu kaznu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 08:54

ZAPAD TRAŽI MILOST: Kina osudila grupu kanadskih državljana na smrtnu kaznu

Druga presuda u proteklih nekoliko dana

Kanada je "ozbiljno zabrinuta" odlukom Kine da osudi na smrt četvrtog Kanađanina pod optužbom za krijumčarenje droge i zatražila je milost za sve njene državljane koji su suočeni sa smrtnom kaznom u toj zemlji.

To su rekli u petak zvaničnici kanadskog ministarstva spoljnih poslova. Smrtna kazna protiv Kanađanina Je Đianhuija, osuđenog zbog prenosa i proizvodnje droge, druga je takva odluka kineskog suda u samo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana.

- Dve smrtne kazne izrečene poslednjih dana kanadskim državljanima izazivaju veliku zabrinutost - rekla je portparolka kanadskog ministarstva Angela Savard.

Ona je dodala da se Kanada protivi smrtnoj kazni u svim slučajevima, bilo gde.

- Kanada konstantno prenosi Kini svoje čvrsto suprotstavljanje smrtnoj kazni i to ćemo i dalje da nastavimo. Sada tražimo milost za sve kanadske državljane koji su osuđeni na smrt i pozivamo Kinu da pokaže milost prema gospodinu Jeu - istakla je Savardova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.