ZAPAD PONOVO KLEVETA PUTINA I RUSIJU: Prišili im ubistvo bivšeg špijuna, optužuju bez ijednog dokaza (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 11:15

ZAPAD PONOVO KLEVETA PUTINA I RUSIJU: Prišili im ubistvo bivšeg špijuna, optužuju bez ijednog dokaza (FOTO)

On je navodno bio otrovan u kafiću

Rusija je proglašena krivom za ubistvo bivšeg špijuna Aleksandra Litvinjenka, saopštio je danas Evropski sud za ljudska prava.

- Rusija je kriva za ubistvo Aleksandra Litvinjenka u Velikoj Britaniji 2006. godine - piše u saopštenju suda.

Litvinjenko je bio nekadašnji agent FSB-a koji je preminuo tri nedelje pošto je popio čaj u londonskom hotelu. U piće je bio stavljen smrtnosni polonijum-210. Prema pisanju stranih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << medija, britanska istraga je utvrdila da su ga otrovali agenti Andrej Lugovoj i Dmitri Kovtun po "naređenju koje je najverovatnije odobrio Putin".

Podsetimo, Rusija je odbila da izruči agente britanskim vlastima, a Lugovoj je 2015. godine nagrađen ordenom za "službu otadžbini".

Kada je napustio FSB, službu koja je nastala posle KGB-a, Litvinjenko je postao veliki kritičar vlasti, odnosno Putina. Čak je optužio Putina da je naredio ubistvo novinarke Ane Politkovskaje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.