Izvor: Blic, 16.Jan.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAMALO TRAGEDIJA Mirno su pecali, a onda ih je okružilo 15 OGROMNIH AJKULA (VIDEO)

Pecaroši u vodama Nosoa, Australija mirno su pecali, kada ih je u jednom trenutku okružilo 15 bik ajkula, predvođeni kraljicom morskih pasa, velikom belom ajkulom.

Robert Grejs i Džejsson Mek našli su se okruženi najopasnijim morskim predatorima - velikom belom ajkulom dugačkom četiri metra i 15 bik ajkula, piše Dejli mejl. Njih je privukao mamac za ribe koji su pecaroši ubacili u more, a jeziva peraja ajkula ubrzo su opkolila njihove skutere.

- Bili smo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedno kilometar od obale, bacili smo mamce kada su ajkule počele da se pojavljuju i napadaju mamac. Bile su tako organizovane u napadu mamaca. Bilo je sjajno videti ih, ali sam bio uplašen. Gledao sam samo kako da ne upadnem u vodu - rekao je Grejs.

Kaže da su kosti počele da se lede kada su videli da im prilazi velika bela ajkula dugačka oko četiri metra. Na snimku koji su načinili pecaroši mogu da se vide manje bik ajkule koje komadaju mamac.

- Kada su sve pojele počele su da kruže oko skutera - rekao je Grejs i dodao da mnogo godina peca na ovaj način i to velike ribe, ali da nikada nije video i doživeo ništa slično.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.