ZAKUVALO SE U SAVETU BEZBEDNOSTI: Da li će američke sankcije protiv Irana doživeti fijasko?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2020, 21:24

ZAKUVALO SE U SAVETU BEZBEDNOSTI: Da li će američke sankcije protiv Irana doživeti fijasko?

Iz Irana najavljuju opasne posledice ako mere SAD-a prođu u UN

Sjedinjene Države nemaju prava da iniciraju ponovno uvođenje svih sankcija Ujedinjenih nacija Iranu, rekao je iranski ministar spoljnih poslova u pismu upućenom svetskoj organizaciji, a pozivajući istovremeno članice Saveta bezbednosti da odbace ovaj potez Vašingtona.

- Pritisak SAD da UN ponovo uvedu sankcije Iranu će imati opasne posledice... Iran je praktikovao suzdržavanje u dobroj veri. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je red da se međunarodna zajednica suprotstavi ovom nezakonitom pritisku SAD - navodi se u pismu ministra spoljnih poslova Irana Mohamada Džavada Zarifa.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je juče da mu je predsednik Donald Tramp naložio da od UN zatraži da Iranu budu ponovo uvedene sve sankcije koje su suspendovane. Tramp je Teheran optužio da se u velikoj meri ne pridržava nuklearnog sporazuma iz 2015. godine i da bi Iranu ponovo trebalo da budu uvedene sve sankcije koje su ublažene na osnovu tog sporazuma.

Zarif je rekao da Vašington nema prava da ponovo uvodi sankcije Iranu jer je Tramp jednostrano izašao iz nuklearnog sporazuma 2018. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.