ZAKON O REFERENDUMU NEMA NIKAKVE VEZE SA RIO TINTOM: Predsednik otkrio na čiju inicijativu je on i donesen (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021, 23:59

ZAKON O REFERENDUMU NEMA NIKAKVE VEZE SA RIO TINTOM: Predsednik otkrio na čiju inicijativu je on i donesen (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji Hit tvit. Sa njim u studiju su i kolumnistkinja lista "Nedeljnik" Ljiljana Smajlović i profesor Rade Veljanovski.

Vučić je, govoreći o zakonu o referendumu, rekao da je on donesen na insistiranje Venecijanske komisije i EU.

- Direktno preuzeto od Venecijanske komisije. Da ne treba da idemo na preko 50 odsto ili na posebne cenzuse. Smatraju da ćemo time asimilovati glasače koji su uzdržani ili ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izlaze, već podstičete one koji su aktivni. Druga stvar je da podstičete referendume, a mi nismo dugo imali. Sve je zasnovano na našem Ustavu, i pravilima EU. Najgore kada se oni koji se zaklinju u EU, mislim na ove poput Brkovića ovog, da ništa ne znaju o ovome. I niko iz vlasti ne zna da im kaže o tome. Ovo nema nikakve veze sa Rio Tintom, ja to kažem zbog građana koji su stvarno iskreno zabrinuti za ekologiju.

On kaže da je dobro da je ekologija danas tema, i da Rio Tinto nema nikakve veze sa zakonom.

- Mi ni od koga ništa ne krijemo, i to ovi ljudi znaju. Ne govorim o običnim ljudima, već o organizatorima. Oni hoće da preuzmu primat od ovih drugih, pošto idu izbori. Ti koji su to organizovali su čisti politički kriminalci. Ustav kaže da svako ima pravo da se slobodno kreće u Srbiji, i da se može ograničiti samo zakonom u ekstremnim situacijama. Vi kršite elementarno ustavno pravo svih građana. Žale se na bager. Pa može da naiđe čime hoće. Niko nema pravo da sprečava ljude da putuju, osim policije - rekao je predsednik.

VUČIĆ OBJASNIO - ZAKON O REFERENDUMU MORA DA SE USVOJI AKO ŽELIMO U EU!

"Zakon o referendumu protiv kog protestuju je zasnovan na pravilima EU i Venecijanske komisije! On je i donet na njihov zahtev i bez njega ne bi mogli da otvorimo nove klastere za pristupanje EU!" pic.twitter.com/UtbLXtohm0

— Detektor laži (@LaziDetektor) November 28, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Zakon o referendumu nema veze sa Rio Tintom, tražila ga EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2021, 01:05

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da donošenje izmena Zakona o referendumu nema nikakve veze sa Rio Tintom, već da je zakon donet na insistiranje EU i da je direktno preuzet od Venecijanske komisije...Vučić je u emisiji "Hit tvit" na Pinku rekao, komentarišući proteste i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.