ZAKERBERG ODBRUSIO TRAMPU: Nalazimo se na OPASNOJ LINIJI, postoje granice i mi ćemo ih poštovati

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 19:32

ZAKERBERG ODBRUSIO TRAMPU: Nalazimo se na OPASNOJ LINIJI, postoje granice i mi ćemo ih poštovati

Zakerberg se nije nimalo libio u suprotstavljanju prvom čoveku Amerike

Šef Fejsbuka Mark Zakerberg rekao da društvene mreže ne bi smele da se postave kao čuvari političkog govora na internetu, iznevši mišljenje o najavi predsednika Donalda Trampa da će regulisati kompanije kao što su Tviter, Fejsbuk i Gugl zbog pristranosti i cenzure.

- Ne mislim da bi Fejsbuk, ili internet platforme uopšte, trebale da budu arbitri istine - rekao je Zakerberg i nazvao to "opasnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << linijom".

Zakerberg je rekao da Fejsbuk, kada je u pitanju politički govor, "ne želi da određuje šta je tačno ili netačno", ali da njegova kompanija ima svoje granice i ne dozvoljava lažne medicinske informacije, obeshrabrivanje izlaska na birališta ili obmane i prevare.

- Postoje granice i mi ćemo ih se držati, ali uopšteno govoreći, želite da omogućite što širi raspon mišljenja i ličnih razlika u političkom govoru - istakao je Zakerberg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.