ZAIGRAĆE IM SRCE: Ujedinjeno Kraljevstvo prima Jugoslovene, Sovjete, Istočne Nemce (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 23:07

ZAIGRAĆE IM SRCE: Ujedinjeno Kraljevstvo prima Jugoslovene, Sovjete, Istočne Nemce (FOTO)

Svi koji dolaze u Veliku Britaniju moraju između ostalog da prijave zemlju porekla kako bi se utvrdilo da li za njih važi obavezan dvonedeljni karantin, uveden zbog pandemije

Pogrešan spisak zemalja ubačen u spisak formulara kojim se na graničnim prelazima u Ujedinjenom Kraljevstvu prijavljuje za karantin.

Iako to ne mogu da dokažu važećim pasošem onima koji se osećaju kao Jugosloveni zaigraće srce kada u elektronski formular na internet sajtu Forin ofisa budu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unosili podatke o sebi.

Ne samo njima, već i građanima Čehoslovačke, Istočne Nemačke, Sovjetskog Saveza, Južne Rodezije i Holandskih Antila.

.

So, according to the https://t.co/YVUIluUtzK website, the USSR, Yugoslavia, Czechoslovakia and the German Democratic Republic still exist. These are screenshots from the online arrivals declaration form. #quarantine pic.twitter.com/4Gh3Xkv1gg

— Anya Oram (@tanta1ise) June 15, 2020

Neki putnici bili su iznenađeni kada su ugledali države koje više ne postoje pa su izrazili sumnju da sistem koji je napravio ovakav propust krije u sebi i ozbiljnije bagove.

Opravdanje Ministarstva spoljnih poslova bilo je isprva da im je namera bila da ljudi odaberu zemlju u kojoj su rođeni, ali su ubrzo priznali da su verovatno koristili zastarelu listu te da su to u međuvremenu popravili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.