ZAHVALJUJUĆI NJEMU NIJEDAN RUSKI VOJNIK NIJE POGINUO: Otkriveno kako je izbegnuta TRAGEDIJA u bazi Hmejmim u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 04:31

ZAHVALJUJUĆI NJEMU NIJEDAN RUSKI VOJNIK NIJE POGINUO: Otkriveno kako je izbegnuta TRAGEDIJA u bazi Hmejmim u Siriji

PVO reagovao munjevito i precizno

Ruski radari na aviobazi Hmejmim u Siriji primetili su dron koji su militanti usmeravali u pravcu ruske baze i oborili ga uz pomoć protivvazdušnog sistema "Pancir S", saopštio je zamenik rukovodioca ruskog centra za mitrenje zaraćenih strana na teritoriji Sirije kontraadmiral Vadim Kulit.

Kako je naveo Kulit na konferenciji za štampu, dron je stigao sa teritorije Idliba koju kontrolišu nezakonite oružane formacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Po njegovim rečima, PVO sistem "Pancir" je uništio cilj u vazduhu koji je bio udaljen baze.

- Ruski Centar za mirenje zaraćenih strana poziva komandire nezakonitih oružanih formacija da prekinu sa oružanim provokacijama i počnu da rešavaju probleme u područjima koje oni kontrolišu - dodao je zamenik rukovodioca Centra.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Militanti napali rusku bazu Hmeimim - dron oborio „Pancir“

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2021

Militanti iz Idliba lansirali su bespilotnu letelicu prema ruskoj vazdušnoj bazi Hmeimim u Siriji, saopštio je kontraadmiral Vadim Kulit, zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji. Prema njegovim rečima, u ponedeljak u 12.30 sati objekti za kontrolu vazdušnog prostora...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.