ZAHAROVA OTKRILA NOVO ŽARIŠTE SUKOBA: Počela je borba za Afriku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHAROVA OTKRILA NOVO ŽARIŠTE SUKOBA: Počela je borba za Afriku!

Svetska zajednica je usmerila ogromnu pažnju na Afriku i pojavljuje se potpuno nova konkurencija u borbi za taj kontinent, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Promenio se značaj Afrike u životu naše planete. Usmerena je ogromna pažnja na taj kontinent. Prema nizu pokazatelja, u toku je prava svetska borba za afrički kontinent - ocenila je Zaharova tokom međunarodne konferencije "Radio u globalnoj konkurenciji".

Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ranije vodila borba za resurse afričkih zemalja, danas je to borba za pažnju tih država, istakla je ona.

- Radi se o uključivanju niza regiona, država, organizacija i udruženja u orbitu sopstvenih interesa - pojasnila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Istovremeno, činjenica da je dan-danas za 80 odsto stanovnika Afrike radio jedini način za dobijanje informacija u potpunosti menja pogled na značaj određenih medija na tom prostoru, istakla je Zaharova.

Ona je zaključila da je samit u Sočiju pokazao poseban značaj afričkog kontinenta.

U Sočiju je 23. i 24. oktobra održan ekonomski forum Rusija-Afrika. Tokom događaja zaključeni su ugovori vredni više od 800 milijardi rubalja.

Prema rečima zamenika ministra poljoprivrede Sergeja Levina, Rusija će u narednim godinama udvostručiti isporuke prehrambenih proizvoda u afričke zemlje.

Pogledajte rezultate

JEDINSTVENI SLUČAJ U SVETU: Upoznajte čoveka koji je tokom svog života bio i MALI ČOVEK i DŽIN (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.