ZABRANJENI SVI POLITIČKI SKUPOVI, OSIM ZA MILOV DPS: Đukanović bodri glasače, u Beranama hapšenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 18:30

ZABRANJENI SVI POLITIČKI SKUPOVI, OSIM ZA MILOV DPS: Đukanović "bodri" glasače, u Beranama hapšenja

Važeća mera NKT bukvalno kaže da su zabranjeni politički skupovi na otvorenom javnom mestu.

Kako policija računa šta je otvoreno javno mesto, ne znam. Ali za mene je otvoreni javni prostor, svaka površina na koju se slobodno može doći, a nema krov.

Danas su održana dva javna skupa, od kojih jedan DPS "manifestacija" u Lješkopolju, koja je kako su kazali u skladu sa preporukama "NKT", iako su ZABRANJENI svi javni i politički skupovi, a drugi kod Berana, i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učesnci sa tog skupa, koji nije DPS su privedeni, u skladu sa dvostrukim aršinima Montenegra.

Režimski mediji su dobili danas poslasticu u vidu skupa u Zaostru, komentarisao je na svom fejsbuk profilu, Nebojša Babović, privođenje građana sa četničkog skupa u Gornjem Zostru kod Berana.

- Međutim, ako pažljivo pročitate saopštenje policije, niko nije uhapšen zato što je četnik, nego jer krši mere NKT - istakao je Babović i dodao:

Mjere NKT naravno ne važe za DPS. Milicija iz Berana grada nije vidjela skup 13. jula na kome se omladina DPS okupila i to u vrijeme totalne zabrane javnih okupljanja. Tužiteljka je još na odmoru, iako sam krivičnu prijavu podnio još pje 20 dana.

A tu je i DPS Podgorice koji je kampanju počeo na otvorenom javnom mjestu, "uz puno poštovanje mjera NKT".

- Kako policija računa šta je otvoreno javno mjesto, ne znam. Ali za mene je otvoreni javni prostor, svaka površina na koju se slobodno može doći, a nema krov - ocenio je Babović.

Osim ako ne smatraju da je Njegoš u pravu i da je "nad nama nebo zatvoreno".

Što se opozicije tiče, ovo im je putokaz. Ili podnosite krivične ili organizujte skupove slobodno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.