ZABELELO SE U SRBIJI! Zbog obilnog snega u ova četiri mesta uvedena vanredna situacija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2022, 18:31

ZABELELO SE U SRBIJI! Zbog obilnog snega u ova četiri mesta uvedena vanredna situacija (FOTO)

Za sada na teritoriji opštine Nova Varoš nema problema sa snabdevanjem električnom energijom.

Zbog obilnog snega koji na teritoriji opštine Nova Varoš, neprekidno pada duže od 48 sati Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se uvede vanredna situacija u četiri mesne zajednice novovaroškog kraja.

- Na pojedinim planinskim prevojima usled obilnog snega, situacija je veoma teška. Čišćenje otežava vetar koji forimira ogromne snežne nanose >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i blokira glavne prilazne puteve do pojednih sela. Naše putarske firme ne gase mašine i hvataju se u koštac sa vremenskim neprilikama koje nisu neočekivane za ovo doba godine. Neophodno je što pročistiti puteve do centara mesnih zajednica jer ima dosta starih lica kojima je potrebna pomoć lekara - rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Zbog visokih smetova i neprohodnih puteva vanredna situacija uvedena je u Božetićima, Jasenovu, Negbini i Beloj Reci.

Pojedini Novovarošani sami pročišćavaju nekategorisane puteve svojim traktorima.

- Mi se nadamo da će u toku današnjeg dana sneg prestati da pada, a mi krenuti u probijanje nameta kako bi do petka imali prohodne puteve do svake kuće - kazao Vasiljević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Snežni haos u martu " uvedena vanredna situacija FOTO

Izvor: B92, 01.Mar.2022

Nova Varoš -- Zbog snega koji u Novoj Varoši pada duže od 48 sati, Štab za vanredne situacije uvedo je vanrednu situaciju u četiri mesne zajednice novovaroškog kraja...Zbog visokih smetova i neprohodnih puteva vanredna situacija uvedena je u Božetićima, Jasenovu, Negbini i Beloj Reci..."Na pojedinim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.