ZA TAKO NEŠTO NEMA OPRAVDANJA: Ako ostavite đubre za sobom slede drakonske KAZNE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 18:51

ZA TAKO NEŠTO NEMA OPRAVDANJA: Ako ostavite đubre za sobom slede drakonske KAZNE!

Praznici nam služe da uzivamo sa porodicom i prijatreljima, da se prisetimo pravih vrednosti i na kraju krajeva da se opustimo.

O ponašanju građana Srbije, ali i posetioca tokom uskršnjih i prvomajskih praznika danas je govorio načelnik beogradske Komunalne policije, Ivan Divac.

- Komunalna milicija nije ispisala mnogo kazni tokom praznika. Građani čim vide uniformisana lica, pridržavaju se mera.

On je naglasio da je u prirodi dozvoljeno okupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do pet ljudi, a kršenje mera po kafićima nije bilo.

- Nadamo se samo da će trend opadanja obolelih da se nastavi i da ćemo imati još više vakcinisanih građana - kaže Ivan.

Ovo je slika brojnih lokacija na kojima se ovih dana slavilo.

Za ovo nema nikakvog opravdanja.

Ovaj svet nismo dobili na poklon, već smo ga pozajmili od budućih generacija i treba da ga čuvamo. Kakvi smo to ljubitelji prirode ako ne ponesemo svoj otpad sa sobom? pic.twitter.com/fJ8yRhI83d

— Odbranimo reke Stare planine (@O_R_S_P) May 3, 2021

Komunalne službe imaju mnogo posla kada je u pitanju čišćenje nakon praznika.

- Mi moramo da edukujemo ljude da čiste za sobom, da ne ostavljaju smeće. Imamo tu ružnu sliku posle tih masovnih roštiljanja i okupljanja. Dosta njih koji ostavlja smeće za sobom, pa komunalci imaju problem da sve to očiste - kaže Divac.

Kaznena politika kada je ostavljanje đubreta u pitanju:

- Postoji, naravno, predviđene su kazne za prljanje javnog prostora. Ono što mora da kažem, jako je teško to dokazati, nema mnogo prijavljenih - kaže Divac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.