ZA ODBRANU SRPSKOG NEBA: Od Rusa tražimo raketne sisteme buk i pancir!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2017, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA ODBRANU SRPSKOG NEBA: Od Rusa tražimo raketne sisteme "buk" i "pancir"!

Nove mogućnosti za jače partnersto odbrambene industrije Srbije i Rusije

Nabavka za VS sistema protivvzdušne odbrane "Buk m2" ili "pancir", biće jedna od glavnih tema sastanka ruskih zvaničnika sa našim državnim vrhom.

Osim formalne primopredaje nedavno isporučenih aviona "mig 29", očekuje se i da u Beogradu bude načelno dogovoreno i koji će PVO sistemi u budućnosti braniti naše nebo.

Tokom razgovora ruskog vicepremijera Dimitrija Rogozina i ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane Rusije Sergeja Šojgua sa srpskim zvaničnicima, pored nastavka vojno-tehničke saradnje, kako se očekuje, naći će se i ekonomske teme, kao i mogućnosti za jače partnersto odbrambene industrije Srbije i Rusije, pišu Novosti.

Prema saznanjima tog lista, PVO raketni sistemi ruske proizvodnje prva su želja srpske strane.

Srbije je u Moskvu i zvanično uputila pismo čija je glavna stavka bila zainteresovanost za nabavku sistema S-300. Ova vrsta raketne zaštite, međutim, ne isključuje mogućnost kupovine nekog sistema srednjeg i kraćeg dometa.

Kako se prenosi, sastanak Rogozina i Šojgua sa državniom vrhom Srbije označiće i početak treće faze procesa isporuke "migova 29", a očekuje se da tih 10 aviona u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva dobije najmodernije radare, sisteme za upravljanje vatrom i rakete dugog dometa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.