ZA KVALITETNIJI ŽIVOT SVIH: Region da se udruži, što da drugi određuju šta je nama dobro

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA KVALITETNIJI ŽIVOT SVIH: "Region da se udruži, što da drugi određuju šta je nama dobro"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, ističući osnovne poruke svog obraćanja pred Generalnom skupštinom u Ujedinjenim nacijama da Srbija mora da se udruži sa zemljama u regionu kako bismo svi živeli bolje.

- Da bismo bili jači moramo sa ljudima iz našeg okruženja da se udružujemo, ako oni žive bolje i mi ćemo živeti bolje. Ako mi živimo bolje i oni će - rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

On je ponovio da je o regionalnoj saradnji konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razgovarao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim i da su se saglasili oko toga veoma brzo i lako.

- Naravno, biće milion tehničkih problema, ali jedna ideja se pojavila koju ćemo da guramo. Zašto mi moramo da čekamo da nam drugi određuju šta ćemo da radimo da bismo imali imali 0,1 odsto veću stopu rasta? - upitao je Vučić.

Ajde da mi, objasnio je, uradimo to smanjenjem operacionih troškova i da podignemo stopu rasta za 0,3 i 0,4 odsto.

- Što drugi da odlučuju, a mi da se utrkujemo ko će više da im se dodvori i da napadne onog drugog. Hajde da lepo radimo zajedno i da nastupamo kao blok i živećemo bogatije - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.