Vulin sa ministrima odbrane Rusije i Belorusije

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa ministrima odbrane Rusije i Belorusije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin imao je u Pekingu odvojene sastanke sa ministrima odbrane Rusije i Belorusije.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin se u toku Sjangšan foruma sastao najpre sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja između dve zemlje veoma aktivna i da će se i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvijati, kao i da su odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim i prijateljskim odnosima predsednika i vrhovnih komandanata Vučića i Putina.
Sergej Šojgu je srpskom kolegi čestitao 75. godišnjicu oslobođenja Beograda.
Ministar Šojgu je još jednom pozvao predsednika Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sledeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Ministar Aleksandar Vulin je istakao da će Srbija i dalje slediti politiku vojne neutralnosti i da dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije, ona nikada neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.

Vulin se sastao i sa ministrom odbrane Republike Belorusije general-potpukovnikom Andrejem Ravkovim. 
Srpski ministar odbrane još jednom je zahvalio beloruskom kolegi na donaciji četiri "miga 29" i njegovom ličnom angažovanju da se remont letelica realizuje u dogovorenim terminima.

Ministar Ravkov je uputio poziv srpskom ministru odbrane za zvaničnu posetu Republici Belorusiji početkom naredne godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poziv Vučiću i vojnicima Srbije na paradu u Moskvu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2019

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, koji je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da naredne godine u Moskvi učestvuju na paradi povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.