Vulin osudio odluku suda o Tompsonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 17:11

Vulin osudio odluku suda o Tompsonu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas, posle odluke suda kojom je pevaču Marku Perkoviću Tompsonu dozvoljeno da na koncertima neometano uzvikuje "za dom spremni", "da je pitanje vremena kada će Hrvati vratiti sliku Ante Pavelića u Sabor".

"Posle odluke Visokog prekršajnog suda Hrvatske da je ustaški pozdrav 'za dom spremni' na Tompsonovim koncertima dozvoljen, samo je pitanje vremena kada će i Pavelićevu sliku da vrate u Sabor, a šahovnicu sa zastave >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nezavisne Države Hrvatske na zastavu Hrvatske", izjavio je Vulin.

Vulin je naglasio da "ima primera da nacisti urlaju pozdrave Hitleru, ali nema primera da im urlanje odobrava sud."

"U Hrvatskoj ustaše jednostavno nikada nisu otišle sa vlasti. Ne može se očekivati od Hrvatske da se odrekne ustaštva u koje iskreno veruje, ali se mora očekivati od Evropske unije da osudi ponašanje svoje članice", poručio je Vulin.

Vulin je to izjavio reagujući na presudu Visokog prekršajnog suda Hrvatske na osnovu koje će poklič "za dom spremni"  Perković moći neometano da uzvikuje na koncertima u Hrvatskoj, kako prenosi Jutarnji list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hrvati će vratiti Pavelićevu sliku u Sabor" Žestoka reakcija Srbije na odluku suda da je USTAŠKI POKLIČ legalan

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020

Vulin traži reakciju EU..Ministar odbrane Aleksandar Vulin žestoko je reagovao na današnju odluku Visokog prekršajnog suda Hrvatske da ustaški pozdrav "za dom spremni" na početku pesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira...- Posle odluke Visokog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Sudska odluka Hrvatske potvrda relativizacije zločina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 12:16

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da Odluka Visokog upravnog suda u Hrvatskoj da dozvoli upotrebu ustaškog pokliča "Za dom spremni" predstavlja još jednu potvrdu relativizacije zločina iz vremena fašističke NDH i uvredu za sve žrtve fašizma u NDH za vreme Drugog svetskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.