Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 13:00

Vulin i Hojs o organizovanom kriminalu i ilegalnim migracijama

Srpska i slovenačka policija godišnje razmene oko 2.500 bezbednosnih informacija i dobro sarađuju u različitim oblastima, poručili su ministari unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Aleš Hojs nakon sastanka u Beogradu.
Vulin i Hojs razgovarali su o borbi protiv oragnizovanog kriminala i ilegalnih migracija.

"Slažemo se da svaki migrant koji ne uđe u Srbiju neće ući i u Sloveniju. Svaki migrant koji bude zadržan na granicama Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neće biti problem na granicama EU", izjavio je Vulin.
Dodao je da je potreban zajednički rad i da Srbija nije i ne može biti parking za migrante i tako nešto neće postati
Slovenački ministar Aleš Hojs zahvalio je na evropskom paketu što je Srbija potpisala sporazum sa frontexom.
"To znači da je Srbija partner i da sve hoće da uradi da se ilegalne migracije zaustave na spoljašnjim granicama", istakao je Hojs.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Slovenije razgovarali o saradnji

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2021

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Slovenije, Aleksandar Vulin i Aleš Hojs su na današnjem sastanku u Beogradu ocenili da je na visokom nivou saradnja u oblasti razmene informacija, borbi protiv međunarodnog i drugih oblika kriminala, i na sprečavanju ulaska ilegalnih migranata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.