Vulin: Vučić je pokazao da je pravi državnik

Izvor: B92, 10.Sep.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vučić je pokazao da je pravi državnik

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića BiH bila je prilika da predsednik pokaže da je Srbija faktor mira i stabilnosti na ovom prostoru.

To je ocenio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Vučićeva poseta BiH pokazala je još jednom da predsednik Vučić ima u sebi sposobnost pravog državnika koji je u stanju da objedini i ujedini, i koji je u stanju da sa svojim sagovornicima pronalazi ono što nas spaja", izjavio je ministar odbrane u Bosanskom Petrovcu, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prisustvovao ustoličenju episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija.

On je istakao da je Srbija na taj način pokazala koliko joj je stalo do mirne, sigurne i stabilne BIH jer , kako je ukazao, državi Srbiji ne može ništa biti preče nego da njeni susedi budu sigurni, mirni i stabilni.

Vulin je međutim napomenuo da ga i dalje brine što ni posle dve godine još uvek nismo saznali ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

"Mislim da, dok su ti ljudi i inspiratori pokušaja ubistva Aleksandra Vučića na slobodi, ne može niko da bude miran ni u BiH ni u Srbiji. Ako su jednom pokušali takvo zlo zašto mislite da to neće pokušati da urade i drugi put i prema nekom drugom", smatra ministar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.