Vulin: Razbijena legenda o besi

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Razbijena legenda o besi

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da očekuje da čuje stavove Sjedinjenih Američkih Država koje su veoma važne kao i da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga sa Prištinom dođe.
Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin je naglasio da je priča o Briselskom sporazumu, ako ništa drugo, razbila jednu legendu u koju su mnogi verovali, a to je da Albanci imaju besu - reč koju kada daju od nje ne odstupaju.
"Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština", rekao je ministar Vulin.
Srpsko jedinstvo najbolji odgovor na bezbednosne izazove
Najbolji odgovor na sve bezbednosne izazove jeste srpsko jedinstvo. Srbi moraju da budu jedinstveni, moraju da misle i razmišljaju jednom glavom, iz jednog centra i o jednom dobru, rekao je ministar Vulin.
Vulin je istakao da ne može jedan deo Srba, gde god da žive, da pati, da strada, da bude zlostavljan, da mu se uskraćuju osnovna prava, a da ostatak za sebe govori da je u redu i da je dobro.
"Nijedna važna i velika politička odluka koju donosi predsednik Vučić nije doneta a da svi Srbi, bez obzira gde žive, nisu bili konsultovani i da se sa njima nije dugo i pažljivo razgovaralo i da se vodilo računa kakav će određena odluka imati efekat na Srbe, ma gde oni žive. Mi smo jedno i treba da mislimo o najvažnijim nacionalnim pitanjima na isti način. Budemo li mislili da svako od nas može pojedinačno da se izbori za svoje interese, ne može i nestaće kao što su uvek nestajali Srbi koji su se okretali od svog Beograda", naglasio je ministar odbrane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.