Vulin: Posedovanje Sky telefona da bude krivično delo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2021, 22:58

Vulin: Posedovanje Sky telefona da bude krivično delo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je država ozbiljna u borbi protiv kriminala i da nema zaštićenih, kao i da se zalaže za to da posedovanje ''Sky'' telefona bude krivično delo.

Gostujući na RTS-u, podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljivao obračun sa mafijom.

"On je ozbiljan čovek i kada nešto kaže, to se i desi. Pre nešto više od 100 dana rekao je da će se desiti ovakav obračun sa mafijom, imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo političke napade na njega, smejali su se, ali sada se više niko ne smeje", rekao je Vulin.

Poručio je da je država ozbiljna, da nema zaštićenih i ''da neće jedna banda zameniti drugu'', već da će svaka sledeća koja pokuša da bude kao banda Belivuk-Miljković biti "uništena, na zakonit način".

"Da nismo imali dokaze ne bismo ni mogli da sprovedemo ovu akciju, ne bi bilo hapšenja ovako velikog broja ljudi. Naravno, kako istraga napreduje, kako smo došli do njihovih telefona i izvršili pretres njihovih stanova, kuća, automobila, samim tim počinju da se nalaze i novi dokazi", rekao je Vulin.

Govoreći o aplikaciji ''Sky'' koju je koristila Belivukova kriminalna grupa, Vulin je rekao da se zalaže za to da svako posedovanje kodiranih telefona bude krivično delo.

"Nesporno je da to koriste kriminalci. Zalažem se da to bude krivično delo, kao što smatram da kupovina svakog telefonskog broja, bez obzira da li je pripejd ili postpejd, mora biti uz ličnu kartu", rekao je Vulin.

Naveo je da je posedovanje ''Sky'' telefona u nekim državama već krivično delo i ponovio da bi trebalo da bude i kod nas.

"Možda to neće zaustaviti kriminalce da ga koriste, ali ako ništa drugo, to će dati policiji još jedan razlog da ih privede i skloni sa ulice", dodao je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Posedovanje Sky telefona da bude krivično delo

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2021

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da se zalaže za to da posedovanje "Sky" telefona bude krivično delo...Poručio je da je država ozbiljna, da nema zaštićenih i da neće jedna banda zameniti drugu, već da će svaka sledeća koja pokuša da bude kao banda Belivuk-Miljković...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.