Vulin: Od 1. jula otvoreno 42.598 novih radnih mesta

Izvor: BKTV News, 09.Sep.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Od 1. jula otvoreno 42.598 novih radnih mesta

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u periodu od 1. jula do 1. septembra u Srbiji otvoreno 42.598 novih radnih mesta.

Vulin je tokom posete Edukativnom centru za obuke u profesionalnim radnim veštinama u Novom Sadu, gde je polaznicima projekta
„Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“, uručio sertifikate o završenim kursevima kulinarsta, pekarstva, slastičarstva, rukotvorina >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i izrade suvenira, rekao da je otvaranje tolikog broja radih mesta zaista dobra vest za Srbiju i predstavlja uspeh.
Vulin je kazao da je ovaj period godine sezona i ona doprinosi povećanju broja radnih mesta, ali je naglasio da je broj novih radih mesta u odnosu na prošlu godinu veći za 18 procenata.
„Posebno raduje što su više od 51 odsto novozaposlenih žene, koje je, kako pokazuje praksa, mnogo teže zaposliti“, rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima, ovi podaci govore i o nekoliko drugih stvari, a to je da se sada već postojeća radna mesta prijavljuju i da zahvaljujući boljoj politici države smanjuje broj zaposlenih „na crno“.
Povećanju broja novih radnih mesta, prema Vulinovim rečima, doprinela je činjenica što je inspekcija rada stavljena u funkciju i što su date subvencije za otvaranje novih radnih mesta.
„Poslodavci su videli da im se više isplati da prijave i zaposle radnika nego da zbog neprijavljivanja dolaze u sukob sa državom i budu kažnjavani“, rekao je Vulin.
Izvor: tanjug.rs
The post Vulin: Od 1. jula otvoreno 42.598 novih radnih mesta appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O izmenama i dopunama Zakona o radu u Privrednoj komori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2014, 01:51

Izmene i dopune Zakona o radu koji je stupio na snagu 29. jula biće danas predstavljene u Privrednoj komori Srbije (PKS) u organizaciji Centra za privredni sistem PKS, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i USAID Projekta za bolje uslove poslovanja...Zakonske novine predstaviće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.