Vulin: Ne može jedan metak da izađe iz Srbije, a da se ne zna gde je otišao

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Ne može jedan metak da izađe iz Srbije, a da se ne zna gde je otišao

Navode da je ukrajinska vojska koristila krijumčareno oružje proizvedeno u Srbiji, komentarisao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu Radio Beogradu.
Aleksandar Vulin kaže da je Srbija po relevantnim međunarodnim organizacijama uvek između četvrtog i petog mesta po transparentnosti prometa naoružanja na svetu, a nismo četvrti ili peti izvoznik oružja na svetu.

"Ima mnogo većih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od nas, ima mnogo bogatijih i organizovanijih od nas, a mi smo između četvrtog i petog mesta na svetu, dakle ne može iz ove zemlje jedan metak da izađe, a da se ne zna kome je otišao", kaže ministar odbrane.
Ukrajinska ambasada je danas saopštila da je pisanje svetskih i srpskih medija da je Srbija navodno prodavala Ukrajini municiju za ubijanje Rusa u Donbasu, režirana provokacija i nevešt pokušaj diskreditovanja vlasti Srbije i Ukrajine.
Navode i da je u pravu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je rekao da čak i kada bi Srbija prodala oružje Ukrajini, to ne bi bilo nezakonito, jer ne postoji nijedna međunarodna zabrana o snabdevanju Ukrajine bilo kojom vrstom oružja i municije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.