Vulin: Izlečićemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj neće izlečiti mržnju prema Srbima

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 20:46

Vulin: Izlečićemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj neće izlečiti mržnju prema Srbima

Ministar odbrane jasno i glasno o odnosima dve zemlje.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prokomentarisao je tekstove koje su objavili hrvatski mediji, a tiču se predsednika Srbije.

- Na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske mediji koji govore ono što Vlada Hrvatske ne sme glasno da kaže napali su Srbiju i Aleksandra Vučića. Napali su srpske lekare, ministre, vladu, vojsku. Očekivano, kao i negiranje zločina nad Srbima u zločinačkoj akciji “Oluja” ili umanjivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jasenovačkog genocida i pohvale ustašama - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Srbija se protiv Covid-19 virusa bori brzo, uporno i organizovano. Organizovanije od mnogih bogatijih zemalja i to pokazuju brojevi zaraženih i preminulih, kao i paketi pomoći privredi i građanima, besprekorno funkcionisanje svih službi države Srbije od zdravstva do vojske. Ako vladini mediji u Hrvatskoj nisu mogli da nađu neki bolji razlog da za debatu o epidemiji, već hvale Plenkovića, a napadaju Vučića, mogli su i to da preskoče.

- U Srbiji niko nije ni pomislio da napada Hrvatsku, kritikuje njene mere ili da pravi poređenja sa Hrvatima o brojevima zaraženih u odnosu na broj stanovnika, broju testiranih ili inficiranih bolnica, staračkih domova. Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima, i sve što radite, a nije na štetu Srba, radite sebi i za sebe i puno sreće u tome. Izlečićemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj nikada neće izlečiti komplekse koje osećaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima. Želim Hrvatskoj da se izbori sa virusom i da ima što manje obolelih i mrtvih, a želim im i da nauče da neće izbeći ni jednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju, ostanite kod kuće, budite bezbedni - poručio je ministar Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.