Vučić stigao u Trgovište, fabrika pa škola FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić stigao u Trgovište, fabrika pa škola FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje "Budućnost Srbije" obišao je fabriku "Simpo", a potom i školu "Milutin Bojić" u Trgovištu.

On je u Radovnici obišao fabriku u kojoj se prave dečji krevetići.

Predsednika je ispred fabrike dočekao veliki broj meštana, kao i radnici fabrike koja zapošljava 55 ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete "Simpovoj" fabrici dečjih krevetića u Radovnici ručao s radnicima u fabričkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menzi.

Poručio im je da će država nastaviti da ulaže i da pomaže kako bi oni ostali tamo gde su i rođeni.

"Video sam i malu decu koja su me dočekala i radujem se zbog toga", rekao je Vučić.

Simpova fabrika krevetića u Radovnici počela je ponovo sa radom u junu prošle godine nakon dvoipogodišnje pauze.

Tada je napravljen i poslovni dvogodišnji aranžman sa nemačkom kompanijom "Mobi nameštaj" da se krevetići koji se proizvode u Radovnici izvoze na tržište zapadne Evrope.

Radovnica je najveće selo u opštini Trgovište sa oko 1.000 meštana, a do prošle godine i otvaranja "Simpove" fabrike, u tom mestu je radio jedino pogon fabrike "Jumko".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je takođe, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", rekonstruisanu zgradu srednje stručne škole "Milutin Bojić" u Trgovištu.

Ispred škole se okupio veliki broj meštana koji su ga pozdravili, pojedini su nosili zastave Srbije, a među njima su bili i trubači.

Predsednik će školi predati sportsku opremu - golove, koševe i ostale rekvizite za sportove za koje postoje tereni u školskom dvorištu, ali za koje do sada nisu imali opremu.

Vučić će u školi razgovarati sa učenicima i profesorima. Srednja stručna škola u Trgovištu osnovana je 1979. godine, a jedan njen deo je renoviran 2017. godine sredstvima Vlade Srbije u iznosu od više od devet miliona dinara.

U planu je i renoviranje drugog dela zgrade.

Da podsetimo, Vučić je kampanju “Budućnost Srbije“ započeo juče u Aleksincu i Vranju.

Danas je posetio i Vladičin Han i Surdulicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.