Vučić se sastao sa Afšan Kan: Predsednik Srbije razgovarao sa regionalnom direktorkom Unicefa (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 12:31

Vučić se sastao sa Afšan Kan: Predsednik Srbije razgovarao sa regionalnom direktorkom Unicefa (FOTO)

Kan je danas tokom dana istakla da je Srbija odličnio organizovala nastavni proces

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa regionalnom direktorkom Unicefa za Evropu i Centralnu Aziju, Afšan Kan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afšan Kan, da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci, a Kan je ocenila da je model odgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na pandemiju u Srbiji uzor za ceo svet.

Ona je izrazila interesovanje da Srbija svojim iskustvom pomogne kada bude krenula vakcinacija dece, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je rekao da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva i konkretnih projekata, a Kan je zahvalila predsedniku na dosadašnjoj odličnoj saradnji Srbije i UNICEF-a.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Tokom prethodnog Programa saradnje, od 2016. do 2020. godine, Srbija je postigla značajne rezultate u ostvarivanju prava dece i mladih u određenim oblastima i postala primer dobre prakse u celom regionu, a neki programi razvijeni u našoj zemlji sada se koriste i u drugim zemljama, rekla je zvaničnica UNICEF. Dvoje sagovornika su istakli značaj međusobne podrške u novom petogodišnjem ciklusu saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio za angažovanje UNICEF u okviru KOVAKS mehanizma, kao i predstavništvu tog fonda UN u Srbiji za pomoć i podršku u borbi sa pandemijom KOVID-19.

Predsednik Vučić i direktorka Kan su dogovorili razmenu iskustava u različitim oblastima, posebno u različitim oblicima pomoći za najugroženije grupe društva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić sa direktorkom Unicefa: Srbija će raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva

Izvor: RTS, 23.Apr.2021

Predsednik Aleksandar Vučić primio je regionalnu direktorku Unicefa za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan i u razgovoru istakao da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci. Na odvojenom sastanku, sa direktorkom Unicefa razgovarao je i ministar prosvete, nauke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.