Vučić se sastao sa predstavnikom UK za Zapadni Balkan FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 08:54

Vučić se sastao sa predstavnikom UK za Zapadni Balkan FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas specijalnog izaslanika premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuarta Piča.

Sa njim je razgovarao o situaciji u regionu, kao i o budućoj saradnji u cilju izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za održivi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja, navodi se u saopštenju.

Regionalna saradnja je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative „Otvoreni Balkan“ koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Predsednik je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.

U tom kontekstu, predsednik je izrazio očekivanje da će ser Stjuart Pič, sa svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu, dati pun doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga.

Ser Stjuart Pič je istakao da i njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana.

Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, specijalni izaslanik premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan naglasio je da će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci tom dijalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.