Vučić zahvalio Vatikanu zbog poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 05:36

Vučić zahvalio Vatikanu zbog poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju, saopštila je pres služba predsednika.

On je naglasio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnja između Srbije i Svete Stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franje koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu.

Vučić je nadbiskupu Surijaniju zahvalio na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete Stolice i poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić sa nadbiskupom Lučanom Surijanijem: Zahvalnost Vatikanu zbog poštovanja integriteta Srbije

Izvor: B92, 04.Jul.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.