Izvor: RTS, 05.Avg.2021, 13:09

Vučić sa kongresmenima: Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa kongresmenima SAD Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem, sa kojima je razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
Predsednik Vučić je ukazao na važnost jačanja bilateralne saradnje i unapređenja ukupnih odnosa sa SAD, a posebno značaj unapređenja ekonomske saradnje dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju s medijima Predsednika.

"Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << želi da uspostavi bolje odnose sa SAD", rekao je predsednik Vučić.
Dvojica kongresmena su rekla da su došli u posetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u našoj zemlji.
Kongresmeni Svolvel i Maloni su izrazili podršku regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan, koju vide kao veliku mogućnost za napredak Zapadnog Balkana.
Vučić je rekao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.
Predsednik je upoznao američke kongresmene sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije.
Delegacija Kongresa SAD je pozdravila solidarnost koju je Srbija pokazala pomažući, kao odgovoran sused, donacijama vakcina i građanima regiona. On je zahvalio na dosadašnjoj pomoći SAD u okviru borbe protiv pandemije, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najviše pogođenih zemalja ovim virusom u svetu.
Predsednik Vučić je podsetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, izrazivši nadu da ćemo imati prilike da ovaj važan jubilej adekvatno obeležimo, uprkos restriktivnim okolnostima usled pandemije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Srbije sastao se sa delegacijom Kongresa SAD-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se 5. avgusta sa kongresmenima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Erikom Svolvelom (Eric Swalwell) i Šonom Malonijem (Sean Maloney) sa kojima je razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Predsedništva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Američki kongresmeni podržali "Otvoreni Balkan"

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2021

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa kongresmenima SAD Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem, koji su izrazili podršku regionalnoj inicijativi "Otvoreni Balkan", koju vide kao veliku mogućnost za napredak Balkana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.